Informatie KNMI

KNMI Forecast


Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Today
Vandaag geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui. Vanavond in het zuidwesten af en toe sneeuw, komende nacht vooral in het zuidoosten.

Vandaag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken. Het is op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden komt nog een enkele bui voor. In Limburg kan het aanvankelijk lokaal glad zijn door sneeuwresten, vooral op de lokale wegen. In de loop van de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond valt er in het zuiden af en toe (natte) sneeuw, lokaal kan daar weer een dun sneeuwdek gevormd worden en is gladheid mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in Limburg tot ca. 5°C elders. Vanavond daalt de temperatuur weer richting het vriespunt. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidelijke richtingen. Vanavond wordt de wind oost tot zuidoost. Komende nacht is het overwegend bewolkt en sneeuwt het in Limburg aanvankelijk nog af en toe. In het noorden en westen van het land komen ook enkele opklaringen voor. Het gaat op veel plaatsen 1 a 2 graden vriezen, langs de kust blijft de temperatuur net boven nul. Lokaal kan het glad worden door sneeuw en/of bevriezing. De wind is overwegend zwak en draait naar noordoostelijke richtingen. Maandag overdag verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar in het westen kan ook nog een enkele bui vanaf de Noordzee het land op trekken. In de avond neemt in het noorden van het land de bewolking toe en komen er buien. De temperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is op windstoten tot 60 km/u. (Bron: KNMI)

 40%  -1°C / 5°C  W  4bft  60%  0/3mm

De komende dagen
Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag/donderdag hogere temperaturen en tijdelijk erg wisselvallig.
Ma
-1/5°C
3mm
60%
4bft
W
40%
Di
1/5°C
3mm
70%
4bft
W
20%
Wo
1/5°C
2mm
40%
3bft
W
20%
Do
1/10°C
12mm
80%
4bft
ZO
10%
Vr
7/10°C
10mm
80%
4bft
W
10%
Za
6/10°C
12mm
80%
3bft
O
10%

Langere termijn
Aanvankelijk wisselvallig met 60-70% kans op maxima boven het langjarig gemiddelde. Vanaf begin februari 40-60% op een koud weertype, met ca. 30% kans op (mogelijk winterse) neerslag.Data source: KNMI

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter