Informatie KNMI

KNMI Forecast


Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Today
Eerst nog een enkele (onweers)bui. Overdag perioden met zon en in de middag en avond een lokale onweersbui. Donderdag weinig verandering.

Vannacht zijn er naast opklaringen ook wolkenvelden en in het midden en zuiden komen er eerst nog enkele (onweers)buien voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de oostelijke wind is zwak tot matig. Vandaag overdag zijn er perioden met zon en vooral in de middag ontstaan er waarschijnlijk weer een paar onweersbuien, met daarbij kans op hagel, windstoten en veel regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Waddeneilanden tot 34°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost. In de middag gaat op de stranden de wind van zee waaien. In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen met enkele wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de wind is overwegend oostelijk, zwak tot matig. Donderdag overdag zijn er perioden met zon en in de loop van de middag en avond ontstaan er opnieuw enkele onweersbuien. Windstoten, hagel en in korte tijd veel regen zijn daarbij weer mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 32°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit oost tot zuidoost en in de middag uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

 60%  21°C / 32°C  ZO  3bft  40%  3/8mm

De komende dagen
Donderdag en vrijdag wordt de tropische warmte verdreven door onweersbuien met kans op hagel en windstoten. Vanaf het weekeinde wordt het wisselvallig met regelmatig buien, maar wel warm.
Wo
21/32°C
8mm
40%
3bft
ZO
60%
Do
21/30°C
2mm
50%
2bft
ZO
50%
Vr
20/28°C
9mm
70%
2bft
ZW
20%
Za
19/25°C
10mm
60%
2bft
ZW
30%
Zo
19/27°C
3mm
50%
2bft
Z
30%
Ma
19/25°C
8mm
70%
3bft
ZW
40%

Langere termijn
Grote kans (60%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met zon, wolken, af en toe regen of een bui en middagtemperaturen eerst boven, later rond de normale waarden voor de tijd van het jaar en minima ruim boven de langjaargemiddelde waarden.Data source: KNMI

Units

LanguageIcons


Temperature

Humidity

Pressure

Wind speed

Wind gust

Precipitation

Solar radiation

Snow

Feels like

Dew point

UV

Visibility

Cloud base

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Sunrise

Sunset

Moon rise

Moon set

Time

Menu

From

To

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Graph

Map

Steady

Rising

Falling

Warning

Latitude

Longitude

History

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Day

Month

Year

High temperature

Low temperature

Day

Night

Spring

Summer

Fall

Winter